Kookworkshop & Catering met inspiratie uit de Hanze
De Veluwe heeft veel te bieden op culinair gebied. Van oudsher fungeert de Veluwe als voorraadkast voor diverse kernen, dorpen en steden op en rond het mooiste natuurgebied van Nederland. Een kookworkshop met Veluwse streekproducten ligt dan ook voor de hand. Met smaken van nu. Maar ook met tradities die terug grijpen op de tijd van de Hanze en de Zuiderzee. De Hanze was een handelsverbond tussen steden en regio’s grenzend aan Oost- en Noordzee. Nederland vervulde hierin een belangrijke rol met haar uitgebreide waternetwerk van o.a. Zuiderzee en rivieren. In onze culinaire canon zijn nog steeds smaken en gerechten te vinden uit die tijd.
Delicio kookstudio & catering – anders dan de naam wellicht doet vermoeden – is als geen ander thuis in het koken met verse ingrediënten uit het seizoen en uit onze eigen regio, de Veluwe. En met kooktechnieken die al jaren van vader op zoon worden doorgegeven. Verse vis uit beken, rivieren en de zee. Producten van het land zoals tuinkruiden, biologisch rundvlees, groenten, boerenkaas en boomfruit. Maar ook eetbare lekkernijen uit het bos zoals paddenstoelen, bosvruchten, bessen, wortels en wilde kruiden. Met de kookworkshop Veluwe proef je het seizoen en beleef je een heerlijke mix van traditionele technieken en moderne smaken.
Catering & kookstudio Hanze arrangementen (in ons restaurant of bij u op locatie)
Hanze lunch. (v.a. € 19,50 p.p.)
Duitse mosterdsoep met spekbroodjes.
***
Zweedse broodrol met gerookte zalm, zure room, rode ui en dille.
Grof vloerbrood belegd met boerenkaas.
Deens ovenbroodje gevuld met gebakken paddenstoelen.
Baltische salade met aardappel, rode bietjes, bosui en appel.
***
Veluwse roompudding met rozijntjes in brandewijn.
Hanze dinerbuffet (v.a. € 24,50 p.p.)
Tartaartje van Noorse zalm met grof gehakte tuinkruiden.
Veluws gehaktbrood met noten en veenbessen.
Baltische salade met aardappel, rode bietjes, bosui en appel.
Boeren kaasplankje met vloerbrood en zoute boter.
***
Ovenschotel van stokvis met prei en roompuree.
Gelderse ham met gewelde boter.
Op Deense wijze bereide krieltjes met spek, ui en eieren.
Stoofschotel van peulvruchten met paddenstoelen en Duits donker bier.
Op Zweedse wijze gestoofde witte kool met komijn en witte peper.
Kookworkshop ‘gerechten uit de Hanze’. € 73,50 p.p. excl. dranken
(tijdsduur 4¾ uur, prijs geldt bij minimaal 12 personen, je maakt een 3-gangen diner)
Tartaartje van Noorse zalm met grof gehakte tuinkruiden.
***
Scandinavische bruiloft schotel: gehaktbrood gevuld met gekookt ei, noten en zuidvruchten.
Op Deense wijze bereide krieltjes met spek, ui en eieren.
Stoofschotel van peulvruchten met paddenstoelen en Duits donker bier.
Op Zweedse wijze gestoofde witte kool met komijn en witte peper.
***
Veluws bladerdeeg-appel taartje met oud Hollandse caramel.
Bij al onze arrangementen kunnen we rekening houden met dieetwensen.