Kookworkshop Franse keuken
Kookstudio Delicio in Nunspeet is sinds 1997 specialist in een kookworkshop Franse keuken. Rondom fornuis en eettafel ervaar je de pure smaken van de echte Franse keuken.
Een kookworkshop Franse keuken bij Delicio is een echt feestje voor de liefhebber van authentieke recepten. Maar ook de avontuurlijk ingestelde hobby kok komt aan zijn trekken met onze improvisatie thema’s. Centraal in een kookworkshop Franse keuken staan de klassieke ingrediënten waarmee Frankrijk wereldwijd liefhebbers heeft verleid. Verse vis, schaal en schelpdieren, eend, poulet noir, boter, room, fromages, grillades, desserts, meringue, verse kruiden, sauzen, seizoen groenten, wijn.
Een kookworkshop Franse keuken is al mogelijk v.a. 12 personen. In kleine teams met persoonlijke begeleiding duik je de keuken in om samen geweldige smaken te componeren. Je kunt kiezen uit vertrouwde thema’s zoals bijvoorbeeld de Parijse bistro, Klassiek Rivièra of de Bourgondische keuken. Met beproefde ‘vader-op-zoon’en ‘moeder-op-dochter’ recepten herken je de smaken zoals je misschien op vakantie hebt genoten in de kleine dorpjes of drukke boulevards.
Ook kun je kiezen voor een kookworkshop Franse keuken ‘á l’improvise’. Op basis van een black-box van geweldige seizoen ingrediënten ga je samen met je team brainstormen: welke ingrediënten en talenten zijn er voorhanden, wat zijn er voor culinaire mogelijkheden, gaan we voor ‘safe’ of durven we voor innovatief en spannend te gaan. Improvisatie koken is niet alleen een culinaire reis, maar zeker ook een persoonlijke reis langs de grenzen van de comfort zone. Wij begeleiden en coachen je, geven je tips en tricks én het vertrouwen om juist voorbij die comfort grens te gaan. Om samen te ontdekken dat daar heerlijke ontdekkingen en onvermoede talenten te vinden zijn.
Een kookworkshop Franse keuken is de ultieme beleving voor families, vrienden en bedrijven die niet alleen lekker willen eten, maar ook op informele en dynamische manier een bijzondere avond uit willen beleven. Je leert meer over de Franse keuken, over de ingrediënten en over jezelf.
Kookworkshop Franse keuken, hoe werkt dat?
Elke kookworkshop Franse keuken begint met een gastvrije ontvangst. Café of Kirr Royale om te beginnen, samen met vers gebakken brood en Normdische zeezout boter. Daarna maak je kennis met de kookdocent, krijg je een schort om en duik je de keuken in. Na een informatieve kick-off begint de voorbereiding: wassen, snijden, bakken, grillen, koken, roeren, op smaak brengen, vriezen, garneren. Allerlei kooktechnieken komen aan bod. Na een kleine twee uur staat het menu van de kookworkshop Franse keuken in de startblokken om te worden geserveerd. In kleine teams worden de diverse gerechten geserveerd, voorzien van toelichting en samen gezellig opgegeten aan onze lange leestafels. Tussen de gangen door kom je ook de keuken in en je kunt ook nog eens ergens anders gaan zitten. Na het diner volgt een korte evaluatie van de avond en ronden we af met espresso, cappuccino of thee. Een kookworkshop Franse keuken is dan ook een smakelijke mix van geweldig eten, veel dynamiek, veel interactie en uiteraard heerlijke mensen.
Wil je meer weten? Kijk dan eens op deze pagina of neem direct contact met ons op.
De Franse keuken, een breed begrip.