Kookworkshop voor groepen
Kosten v.a.
Minimaal aantal personen
12
Beschrijving workshops
Nog meer informatie? Hier vind u alle thema’s voor het party-koken.
De keuken van India & Pakistan
De culinaire traditie is voor India & Pakistan grensoverschrijdend. Onze collega Imran Maqsood heeft onderstaand menu samengesteld, waarbij al je smaakpapillen worden geprikkeld met een combinatie van zoet, zuur, zout en bitter. We maken een zg. ‘Tali’van 10 verschillende gerechten die je met elkaar deelt aan tafel.
De Tali bestaat uit:
– Kip Korma;
– Palak Paneer;
– Lam Madras;
– Beef Vindaloo;
– Dahl van linzen;
– Groenten curry;
– Raita yoghurt bijgerecht;
– Chutney van gedroogde pruimen;
– Komkommer pickle;
– Basmati komijn rijst.
Na het hoofdgerecht krijgt u van onze chef een verrassingsdessert met ijs. We sluiten af met koffie of thee.
Een Veluws menu
De Veluwe is van oudsher de voorraadkamer van stedendriehoek Apeldoorn-Amersfoort-Zwolle. Ingeklemd tussen de Graven van Gelre en de bisschoppen van het Sticht (Utrecht) waren groenten, fruit, zuivel, vlees, vis en gevogelte belangrijke handelsproducten. De Veluwenaar zelf was een sober dieet gewend gebaseerd op energie rijke componenten. Dit menu is een mooi mix van traditie, seizoen en lokale ingrediënten. Samengesteld door Barrie van Ginkel, geboren en getogen Veluwenaar sinds 1953, bakker, liefhebber en chefkok.
Tuinkruidenbouillon
(met een broodje van Veluws graan).
***
Gebraden eendenborstfilet met rodewijnsaus.
(NB: ook mogelijk met scharrelhoen, wild zwijn of vegetarisch).
Rodekool met appeltjes.
Aardappelpuree.
Appelcompote.
***
Boeren zuivel dessert met rode bosvruchten.
De Toscaanse keuken
Toscaans eten kenmerkt zich door ‘feel good ‘familie recepten, koken met het seizoen en ingrediënten uit de eigen regio.
Bruschette met tapenade van gebakken courgette.
Risotto met gepofte cherrytomaatjes.
***
Met rozemarijn en knoflook gemarineerde mixed grill al spiedo.
Aïoli.
Italiaanse hasselback oven aardappel.
Groenten torentje.
***
Chocolade-hazelnoottaart.
Slow food ‘Puur en Eerlijk’
De slow food organisatie waar wij lid van zijn maakt zich sterk voor kwaliteitsingrediënten als ook bereidingswijzen met een sterk lokaal karakter.
Salade van parelgort met gebakken paddenstoelen melange en carpaccio van chioggia biet.
***
Sucade van kalfsvlees (lente/zomer) of hert (herfst/winter) met een saus van donker bier en kersen.
Geserveerd met rozetten van aardappelpuree, rode kool en gemengde groene salade met appelstroopdressing.
***
Chocolade bisquit cake met vanille-mint room.
Earth Cuisine
Dit plant based menu neemt je op een culinaire reis door de wereld. Geïnspireerd op de recepten van ’the World Food Café’ ga je heerlijk en verantwoord genieten van een creatief 3-gangen menu.
Asian
California roll sushi met avocado vulling.
Summer spring rolls.
***
Italian
Insalata di funghi.
Bruschetta met tapenade van courgette.
Turks
Gevulde koolrolletjes met vijgen.
Balkan
Pilaf van saffraanrijst met rode linzen, amandel en abrikoos.
***
Engels
Fruit jello.
Klassiek Italiaans
Dit menu verbindt de noord-midden-zuid smaak streken van ons culinaire thuisland.
Carpaccio van biologisch rundvlees met truffeldressing en rucola.
***
Piccata alla Milanese: met Parmezaanse kaas gepaneerde kalfsschnitzel.
Verse pasta met pommodori saus.
Caponata: filodeeg gevuld met groenten.
***
Tiramisu naar klassiek recept.
De Oosterse keuken
Zoet, zuur, bitter, zout en umami uit Indonesië, China en Thailand.
Soto ajam: kruidige maaltijdsoep met kip, groenten, verse specerijen en ei.
***
Nasi rames mini rijstafel:
Nasi goreng met verse boemboe. Thaise roerbak garnalen.
Chinees rundvlees Sechuan style.
Gebakken groenten met tempeh. Zoet pikante komkommer salade.
***
Ananas met rietsuiker uit de oven, geserveerd met kokos ijs.
La Cuisine Française
Ook goed eten is mode gevoelig. Dit retro menu neemt je mee naar de jaren ’70 van de vorige eeuw.
Franse uiensoep met Pissaladiëre.
***
Coq au vin, het befaamde gerecht van in rode wijn gestoofd scharrelkip.
Geglaceerde seizoensgroenten.
Pommes Mousseline, romige aardappelpuree.
Gemengde groene salade met vinaigrette.
***
Meringue met bosvruchten coulis à la Chantilly.
TAPAS 2025!
Een ode aan de ongekend gevarieerde Spaanse eetcultuur.
Paëlla del terra y mar (met kip & gamba’s).
***
Ensalada Andaluza de tomate, atun y pimientos (Andalusische salade).
Banderilla di Miguel (spies met manchego kaas, gebakken chorizo en sherry uitje).
Migas amb tomàquet y aceitunas (hartig Madrileens brood).
Lomo de cordero en adobo (gebakken kruidig lamsvlees).
Tortillitas a la Navarra (tortillas met chorizo).
Albongidas al Aragon (Spaanse gehaktballetjes).
***
Gecarameliseerde appel met ijs en Pedro Ximenez sherry siroop.
Co-creatief koken
Eigenlijk het leukste wat er is: koken vanuit je hart, ziel en zaligheid, niet vanuit een boekje. Maar ook een beetje spannend: zou het wel lukken, wordt het lekker? Nou ja, no guts, no glory zullen we maar zeggen. Je doet het samen met je team in co-creatief culinair proces. Onze kookboeken plank is stand-by, je kunt het internet op met je smart device voor hulplijnen. En dan is er altijd nog de kookdocent die de ondergrens bewaakt en je coacht naar jouw eigen culinaire top.
Seizoenssalade: met diverse groene salades en tal van ingrediënten uit het seizoen componeer je zelf een heerlijke salade met spannende dressing.
***
Pasta-pasta-pasta! Het recept voor verse pasta ligt voor je klaar, maar de saus komt uit je eigen culinaire verbeelding. Uiteraard liggen de smakelijke puzzelstukjes voor je klaar. Aan jou om de meesterkok in jezelf te ontdekken.
***
Als dessert een extra uitdaging: één basis ingrediënt met voor jou de opdracht om daar drie dolce variaties mee te bedenken.
S.M.A.R.T. Cooking
SMART cooking is een uitdaging. Het gaat om het ontdekken van verborgen talenten, unieke karakters en onvermoede smaak sensaties. U kookt namelijk op eigen gevoel, naar eigen smaak. Op de werkbank treft u een black box aan met een dagvers assortiment aan ingrediënten. Daarnaast staat onze voorraad schatkamer tot uw beschikking alsmede de expertise van uw kookdocent. Improvisatie koken is vooral geschikt voor groepjes die elkaar beter willen leren kennen en/of echt willen ervaren hoe leuk (en spannend) het is om samen co-creatief de keuken te veroveren. Je werkt SMART (Specifiek-Meetbaar-Acceptabel-Realistisch-Tijdgebonden) en inclusief.
Het is elke dag weer een verrassing wat de black box te bieden heeft. Eerst gaat u samen overleggen, ontdekken, voelen, proeven, ruiken. Dan stel je een menu samen, waarbij je altijd op de kookdocent kunt terugvallen om alles te checken. Dan, taken verdelen en aan de slag. Plan your work, work your plan. Door deze intensieve manier van samenwerken ervaar je als nooit te voren hoe leuk en creatief koken is. Het resultaat zal je positief verrassen. Je leert iets over koken, over je zelf en over je mede-koks.
Na het koken is het uiteraard genieten van de culinaire creaties. Ons kookteam bewaakt samen met jou de kwaliteit, zodat je zeker weet dat zowel smaak als presentatie in orde zijn. Elk team licht kort hun culinaire prestatie toe. En ten slotte zal je kookdocent zijn eerlijke mening geven over welk team het beste heeft gekookt. En dat uiteraard passend belonen.
VIP arrangement
Voor extra feestelijke momenten kies je het VIP arrangement. Dit arrangement omvat standaard een feestelijk aperitief (ook 0%), bittergarnituur en extra luxe 4-gangen menu. Optioneel is een feestelijk gedekte tafel en luxe atelier bonbons bij de koffie. (zie opties)
Tartaartje van zalm met citroen, dille en zalmkaviaar.
***
Risotto met pecorino kaas, truffelolie en gepofte cherry tomaat.
***
Gegrilde regio rund bavette met groene kruiden salsa, mousseline van aardappel en geconfijte mini groenten.
***
Toscaanse peren taart met marsala siroop en stracciatella ijs.
Masterchef Nunspeet
Dit thema combineert alles wat een culinair bedrijfsuitje tot een succes maakt. Lekker eten, een quiz, gezonde competitie, humor, een activiteit, drankjes naar wens en veel gezelligheid. Wat houdt het in?
Ontvangst in de kookstudio met stokbrood, tapenade en zeezoutboter.
Een kookworkshop waarbij je samen een acht gangen amuse diner kookt.
Extra: naast de acht gangen maakt elk team een improvisatie gerecht.
Extra: een culinaire quiz, inclusief prijs voor het winnende team.
Samen genieten van het diner.
Elk team gaat aan de slag met deze culinaire competitie. Nadat je het gerecht hebt bereid, serveer je dit aan je collega’s en vertel je wat je hebt gemaakt en hoe het tot stand is gekomen. Onze chefkok zal ook zijn of haar visie geven op jullie culinaire reis. Tijdens het koken doe je per team mee aan de culinaire quiz met vragen en proeverij. Aan het einde van de avond komt het jury oordeel: welk team heeft het meest culinaire talent en de meest warenkennis? Die mogen zich ‘Masterchef Nunspeet’ noemen en maken een keus uit onze prijzenkast.
Voor dit programma geldt een toeslag van € 15,- per persoon t.o.v. van onze standaard prijzen.